Slide Slide Slide
Skagen:
tlf. 98 42 10 99
Frederikshavn:
tlf. 98 42 10 99
Hjørring:
tlf. 96 23 00 23
info@detnaturligesmil.dk

Behandlinger

Delprotese

Delprotese

Mangler du en eller flere naturlige tænder, kan de erstattes af en delprotese. Den holdes som regel fast ved hjælp af bøjler på de sunde naturlige tænder og sikrer fuld tyggefunktion.

Der findes forskellige typer delproteser. Delproteser kan også fremstilles med implantater, så man undgår synlige bøjler og derved opnår et bedre kosmetisk resultat.

Implantat bro-protese

 

Implantat bro-protese

Implantater er kunstige tandrødder af metal (titan). Til implantater kan en bro/protese gøres fast i munden ved hjælp af tryklåse, hvor den ene halvdel af tryklåsen sidder på implantatet, og den anden halvdel sider på protesens underside.

En implantatprotese giver tryghed i hverdagen fordi du kan spise og grine uden at være nervøs for om protesen løsner sig.

Det er i dag muligt at sætte en tandprotese fast på implantater med små tryklåse. De indopererede implantater fungerer som kunstige tandrødder.

Akryl delprotesen

Akryl delprotesen

Denne type protese har samme funktion som unitor delprotesen, men er ikke så stærk og fylder mere i munden.

Akryl delprotesen bruges ofte som en midlertidig løsning.

Unitor ( aftagelig bro )

Unitor ( aftagelig bro )

En unitor (aftagelig bro) er meget stærk og fylder ikke meget i munden. Denne type er en god løsning til patienter, der har flere sunde og stærke tænder tilbage.

Unitoren vil sidder godt fast ved hjælp af støbte-bøjler rundt om naturlige tænderne.

Helprotese

Helprotese

Hvis du har mistet alle dine naturlige tænder kan de erstattes af en helprotese.

Helprotesen erstatter de mistede tænder, støtter kinden, kæbeled og læber samt sikrer din tyggeevne og bevarer dit naturlige udseende.

Fleksibel delprotese

Fleksibel delprotese

Er en ny og moderne protesetype, som fremstilles af vinyl. Den fleksible delprotese fremstilles uden stålbøjler og giver et bedre kosmetisk resultat. Protesen er fleksibel og meget brudstærk.

Delproteser kan også fremstilles med implantater, så man opnå et bedre resultat.

Immidiat/tandudtrækningsprotese

Immidiat/tandudtrækningsprotese

Tandudtrækningsprotesen/Immediatprotesen indsættes umiddelbart efter tandudtrækningen.

Det har flere fordele. Du skal ikke gå uden tænder, du bevarer dit udseende,protesen beskytter tandudtrækningsområdet og er med til at stoppe evt. blødninger og skåner knoglen i ophelingsperioden.

I de første 6 måneder ændrer kæbeknoglen sig så meget, at protesens bund skal efterfyldes med en midlertidig blød underforing.

Denne behandling gentages efter behov, normalt 1-2 gange samtidig med, at der skal påregnes en del tilretninger af protesen i denne periode. Efter ca. 6-12 måneder skal protesen rebaseres, dvs. den skal udfyldes med en ny fast blivende bund.

Immediat-protesen kan både være en helprotese en delprotese/ eller en unitor ( aftagelig bro )

Andre Behandlinger

Blød basisprotese

En blødbasisprotese fremstilles med et særligt indlæg af blødt, eftergivende materiale, som skåner følsomme og irriterede gummer.

Eller anvendes til de patienter der har for lav eller smal kæbe. Det blødbasis kan være med til at give en bedre funktion af tandprotesen.

Rebasering og duplikering

Kæbeknoglen ændrer sig gennem hele livet og det kræver tilpasning aftandprotesen. Sygdom og vægttab kan ændre kæbernes form.
Ved rebasering støbes en ny bund i tandprotesen.

Udvidelser

Har du en delprotese eller en Unitor (aftagelig bro) og mister en eller flere naturlige tænder kan den udvides med nye tænder.

Reparationer af tandproteser

Hvis du har et uheld med tandprotesen og der opstå revner eller protesen knækker – så kan den næsten altid repareres.

Eftersyn, Hjemmebesøg og behandlingstid

Årlig tandeftersyn

Årlig tandeftersyn er meget vigtigt. Derfor tilbyder vi alle vores Patienter en gratis årlig eftersyn af mundslimhinden, fjernelse af eventuelle tandsten og misfarvninger samt oppolering af tandprotesen.

Hjemmebesøg

Hvis du har svært ved at komme til klinikken på grund af sygdom, gangbesvær, handicap eller lignende, kan du ringe til os og få en tid hjemme hos dig selv.

Vi udfører alle behandlinger i dit eget hjem. Vi kommer også på sygehuse og plejehjem.

Hvor lang tid tage behandlingen?

Antallet af besøg på klinikken er afhængig af hvilken behandling du skal have foretaget. Ved fremstilling af nye tænder vil der ofte tale om 5 besøg på klinikken.

Efter indsættelse ad de nye tænder, kan der være behov for yderligere besøg for at få tænderne tilpasset.